Vägen till körkortet

Vägen till körkortet kan många gånger kännas långt och avlägset men vårt råd är att du planerar och följer några enkla steg så lovar vi att allt blir mkt smidigare. Här nedan finner du en guide som hjälper dig att komma igång.

KÖRKORTSTILLSTÅND

Körkortstillståndet är ett bevis som intygar på att du får övningsköra. Detta krävs för samtliga behörigheter förutom för moped Klass II och B96 (utökad B-behörighet). Tillståndet måste vara godkänt innan din första körlektion genomförs. Transportstyrelsen behandlar din ansökan först när komplett tillståndsansökan samt betalning registrerats.

Anvisningar och information om hur du går tillväga framgår tydligt på Transportstyrelsens hemsida. Var ute i god tid, handläggningstiderna kan variera och handläggningstiden kan påverkas om du tidigare haft hälsoproblem, medicinering eller något i brottsregistret. Ett körkortstillstånd är giltigt i 5 år. Det finns olika sorters körkortsbehörigheter, en behörighet är ett bevis på vilka fordon du får köra. 

SKRIV IN DIG TRAFIKSKOLAN

Snabbaste vägen att börja hos oss på Barkarby Trafikskola är att klicka här. Ring 08-511 656 90, mejla info@barkarbytrafikskola.se så hjälper vi till med information samt bokning. När du bokar din första lektion så får du en tydlig och utförlig beskrivning av utbildningen och de obligatoriska momenten. Du kan även begära en dokumenterad utbildningsplan med kostnadsförslag från din lärare. Tänk på att körkortsutbildningen är individuell och att de planeringar som görs kan komma att ändras i takt med din utveckling.

OBLIGATORISKA KURSER